Відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

Конкурс науково-дослідницьких проєктів учнів-членів МАН – це щорічна можливість для юних дослідників долучитися до науки, зробити перші кроки в наукових дослідженнях, випробувати себе в ролі науковця. Це непересічне інтелектуальне змагання, а самостійне навчання, опанування нових навичок і компетентностей, які є актуальними у сучасному світі. Це вміння працювати з науковими джерелами, знаходити нову інформацію, презентувати комунікативні навички.

Програма конкурсу, передбачає, окрім заочного оцінювання дослідницьких проєктів, постерний захист та участь у науковій конференції.

Постерний захист – це безпосереднє спілкування учасника із членами журі у формі питань-відповідей, під час якого члени журі можуть перевірити знання учасника з теми дослідження, самостійність виконання дослідження.

Наукова конференція – це можливість оцінити вміння учасника обирати основне й презентувати його.

Цьогорічний І етап конкурс засвідчив інтерес учнів до наукової діяльності у різних сферах науки. Конкурс відбувався в очному та дистанційному форматах, залежно від секції та напрямку. Варто зазначити, що учні своїми дослідженнями відгукуються на вимоги воєнного часу, працюють над проєктами, які були б корисними для суспільства тепер і після завершення війни. За результатами оцінювання до ІІ (обласного) етапу допущено 137 проєктів.

8-10 березня 2024 р. відбудеться ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів- членів МАН України.  Учні представлятимуть свої проєкти у 12 наукових відділеннях та 66 секціях.

Конкурс проходитиме на базі  Львівського національного університету ім. І.Франка,  Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету природокористування 8,9 і 10 березня.