Богдан Сольчаник (25 липня 1985 – 20 лютого 2014 рр.) – історик, соціолог, громадський діяч, викладач Українського Католицького Університету. Загинув на Майдані під час Революції Гідності.

З дитинства Богдан вирізнявся серед однолітків гострим розумом і непересічним інтелектом. Більш за все у школі любив історію, дуже багато читав. Неодноразово брав участь у обласних та Всеукраїнських турнірах, також був переможцем Всеукраїнської олімпіади з історії. У 2002 р. вступив на історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Після бакалаврату, у 2006 р., Богдан продовжує своє навчання у Міждисциплінарному центрі магістерських програм з соціології та культурології при ЛНУ імені Івана Франка, де під керівництвом професора, Наталії Черниш написав і захистив роботу, присвячену особливостям поведінки людини пострадянської (Homo Sovieticus).

Під час Помаранчевої революції Богдан бере активну участь у громадських рухах та стає активним учасником громадянської кампанії «ПОРА». Влітку 2013 р. у Львові організовує акції солідарності з мешканцями Врадіївки, що повстали проти міліцейського свавілля. Від самого початку був активістом Євромайдану у Львові та Києві.

Богдан Сольчаник загинув 20 лютого 2014 р. на вул. Інститутській у м. Києві. Посмертно Богдана нагородили званням Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» – «за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свободи людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції Гідності».

Сайт, на якому можна більше дізнатись про життєпис Богдана Сольчаника: