Пряме включення з Антарктиди!
Запрошуємо учнів 8-11 класів на зустріч з полярником, науковцем, учасником 28-ої Української антарктичної експедиції – Тарасом Перетятком!
Тема: “Різноманітність птахів і ссавців Антарктики”
Дата: 29 січня 2024р.
Час: 16.30
Спікер: Taras Peretyatko
Реєстрація тут https://forms.gle/87R5e16phUppMQ4M8
За фахом Тарас Богданович – мікробіолог🔬 Вищу освіту, а потім і вчене звання «доцент кафедри мікробіології» отримав у Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Власне там і долучився до полярних досліджень, адже кафедра мікробіології ЛНУ упродовж багатьох років працює з антарктичними мікроорганізмами🦠 Вчені виділяють їх зі зразків, привезених на замовлення з Антарктики, й намагаються зрозуміти, за рахунок чого ці мікроорганізми виживають в екстремальних умовах.
💬«Мене зацікавила можливість не лише працювати із привезеними зразками, але й самому відбирати їх, мати змогу побачити їх візуально у природному середовищі. Крім власних наукових інтересів, розумію, що можу долучитися до важливих досліджень, які тривають на станції, і це теж мотивує та цікавить мене як вченого», – так пояснив Тарас свій вибір стати полярником.
І ось мрія збулася😊 Тож тепер вчений постійно проводить відбір проб морської води💧 для подальшого вивчення, а влітку «полюватиме» за зразками мікроорганізмів з антарктичних рослин🌱, які виринуть з-під снігу.