Упродовж 12-16 червня Національний університет “Львівська політехніка” спільно з Львівською обласною Малою академією наук проводили літню хіміко-біологічну школу «C&B Camp-2023».

Викладачі кафедри ХТНР – професор Зеновій Знак та доценти Роман Мних, Галина Зозуля, Оксана Курилець та Роксоляна Буклів працювали з учнями 8-10 класів закладів загальної середньої освіти м. Львова.

Протягом насиченого тижня учні ознайомилися з інформацією про кафедри та випускові спеціальності Інституту хімії та хімічних технологій, а також умовами цьогорічного вступу. Цікавим досвідом на теренах Кафедра ТБСФБ Львівської політехніки для майбутніх абітурієнтів стала підготовка проєкту «Корисні біотехнології для здоров’я» та виконання різних експериментів під керівництвом згаданих викладачів: виробництво йогуртів, знайомство з мікросвітом та технікою мікроскопування, знайомство з основами біотехнології рослин.
Також майбутні абітурієнти працювали над проєктом «Дослідження якості питної води» в рамках якого вчилися правильно відбирати проби води та виконувати їх аналіз.

Підсумком тижня стала презентація учнями підсумкового проєкту, під час якої вони радо ділилися своїми враженнями.