З 19 по 23 червня 2023 року біологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка спільно з Львівською обласною Малою академією наук провели біологічну літню школу «Youth and modern science» для учнів 8-11 класів.

Цього тижня кожен зміг стати науковцем: учні отримали можливість попрацювати в біохімічній лабораторії, ознайомитися з правилами та особливостями роботи з лабораторними тваринами; відвідали зоологічний музей, дізналися що таке інвазивні види та як зменшити їхній вплив на аборигенну фауну, а також створили трофічну сітку для місцевих видів фауни; працювали над дослідженням мікробіоти різних харчових продуктів; познайомились з особливостями спорових рослин та унікальністю покритонасінних.

Крім того, відбулись екскурсії в науково-дослідну лабораторію генетики, селекції та генетичної інженерії продуцентів антибіотиків (НДЛ-42) та дослідну лабораторію генетики дрозофіли. 🧬

В останній день літньої школи декан біологічного факультету Хамар Ігор Степанович привітав учасників та вручив їм сертифікати про участь.

Щиро дякуємо усім причетним до цього дійства та надіємось, що восени зустрінемось з учасниками літньої школи в Малій академії наук, а також колись у статусі студентів біологічного факультету!