Щороку 29 січня наша країна відзначає День пам’яті Героїв Крут. Тоді, у далекому 1918 році близько 400 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотиритисячної армії більшовиків. Попри те, що бій під Крутами лише віддалив розповсюдження влади більшовиків на теренах України, полеглі молодики перетворилися на символ героїзму та жертовності в боротьбі за ідеали вільної та незалежної країни.
Цей бій став прикладом мужності, звитяги та справжнього патріотизму. І скільки б не минуло часу, пам’ять про Героїв Крут, які віддали свої молоді життя заради ідей вільної та незалежної України, назавжди залишиться в серцях українців.
Бій під Крутами – трагічна й важлива подія в історії нашої країни, яка нагадує про боротьбу за незалежність України. Історія має властивість повторюватись – сьогодні ми продовжуємо тримати оборону від російських окупантів.
Після здобуття Україною незалежності подвиг Героїв Крут зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму й жертовності у боротьбі за державну незалежність. Щорічне вшанування пам’яті Героїв Крут закріплено у Постанові Верховної Ради України від 16 травня 2013 року “Про відзначення подвигу Героїв бою під Крутами”.