10 лютого в Головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся очний етап обласного конкурсу юних літераторів Львівщини «Весняний легіт» імені Зоряни Гладкої 2024 року. Учасників розподілили на 3 вікові категорії: 5-7 класи, 8-9 класи та 10-11 класи.

Цьогоріч члени журі відзначили високий рівень поданих на конкурс робіт, зокрема гарну художню мову творів, цікаву образність, цілісність думки, різноманітну тематику. Цікаво, що у творах дівчат-учасників середньої вікової групи присутній ліричний герой хлопець. Є щирі, безпосередні верлібри та загалом гарна римована поезія.

Юні літератори пишуть про моральні аспекти війни, знакові переможні символи війни – Азовсталь, острів Зміїний тощо. Присутні філософське осмислення війни і смерті, апокаліптичних мотивів, призначення життя, біль від нерозділеного кохання, розлуки. Є твори на містичну тематику, фантастична проза з варіаціями на тему штучного інтелекту тощо.

Дякуємо усім учасникам та членам журі за співпрацю! Бажаємо успіху та натхнення розвивати власну творчість та збагачувати українську літературу!