Львівська обласна Мала академія наук

Науки про Землю

гуртки

Гурток «Економічна географія»

 

Гурток «Основи геоінформаційних технологій і дистанційного зондування Землі»   

 

Гурток «Основи геології і мінералогії»   

ЗАПРОШУЄМО УЧНІВ

Відділення створене 2012 року на основі секції географії, яка функціонує у структурі обласної Малої академії наук з 1982 року.

    У відділенні працюють гуртки з фізичної географії, економічної географії, основи наукових досліджень в географії, геоінформаційні  системи та дистанційне зондування Землі.

    Навчання здійснюється у формах: лекцій, семінарських занять, геологічного та географічного практикумів, індивідуальної науково-дослідницької роботи під керівництвом  учених, дистанційного навчання, інтерактивних занять, диспутів, дискусій, навчально-пізнавальних екскурсій.

Школярі поглиблюють знання з географії, ознайомлюються з методами географічних досліджень і особливостями їх застосування, опановують сучасні можливості інтернет – картографії, вивчають точкові, лінійні, ареальні суспільно-географічні об’єкти, методи застосування анкет у процесі суспільно-географічних досліджень, набувають навичок аналізу геопросторової організації суспільства на локальному, регіональному та глобальному рівнях тощо. Учні ознайомлюються з можливостями застосування віртуального глобуса Google Earth Pro, ArcGIS online і ресурсів НАСА, EO Browser, Giovanni з навчальною метою та довідуються, як завдяки новітнім технологіям можливо дистанційно в реальному часі досліджувати зміни на Землі та створювати наукові проєкти у різних галузях науки.

  Наукові дослідження з географії та геології учні виконують  за такими напрямами: географія та ландшафтознавство; геологія, геохімія та мінералогія; кліматологія та метеорологія; гідрологія. Базовими для діяльності відділення є географічний та геологічний факультети ЛНУ ім. Івана Франка.

Mission

Запрошуємо у секцію Науки про Землю

 

Секція працює на базі географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Учні секції беруть активну участь в обласних та Всеукраїнських турнірах юних географів, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт, науково-практичних конференціях присвячених видатним постатям географічної науки, інтернет олімпіадах, засіданнях Євро клубу, культурно-масових заходах обласної МАН.

Навчаючись в  наших гуртках учні мають змогу поглибити знання з географії та геології, розкрити і вдосконалити свої здібності, слухати захоплюючі і змістовні лекції викладачів факультету, виконати перші наукові дослідження під керівництвом науковців факультету.

Наші учні мають доступ до лабораторій географічного та геологічного факультетів, можуть знайомитися і вивчати колекції мінералогічного, палеонтологічного та музею рудних формацій.

Гуртківці вчаться моделювати геологічні процеси в комп’ютерному класі, здійснюють експериментальні дослідження в лабораторіях кафедр геології корисних копалин, мінералогії, петрографії, історичної геології тощо.

our teachers

Знайомтесь з нашими викладачами

Шевчук Любомира Григорівна

Шевчук Любомира Григорівна

методист відділення Наук про Землю, керівник гуртків "Фізичної географії", "Основ наукових досліджень географії", "Геоінформаційні системи та дистанційне зондування Землі"

 тел.(032)-261-22-58

Котик Любов Іванівна

Котик Любов Іванівна

керівник гуртка економічна географія

There are no upcoming events at this time

i

Blog

Наші Новини та Оголошення

“Літо інтелекту-2024”!

“Літо інтелекту-2024”!

Завершились літні профільні школи у Львівській обласній Малій академії наук!
Близько 250 учнів упродовж червня стали учасниками проєкту «Літо інтелекту-2024»! Ними були учні 8-11 класів м. Львова та області. У різнопрофільних школах кожен міг знайти щось цікаве та нове відповідно до своїх уподобань. Учасники слухали лекції від відомих науковців Львівський національний університет імені Івана Франка та Львівська політехніка, проводили лабораторні та практичні заняття, були на екскурсії у музеях, підприємствах, ІТ-компаніях та відвідали залізничну станцію.

РобоМеМ 2024 😎

РобоМеМ 2024 😎

Завершилася літня профорієнтаційна школа “РобоМеМ” , яка тривала 24-28 червня 2024 р. на базі Львівська політехніка.
Впродовж навчання учасники літньої школи працювали над проєктом «Дослідження матеріалів за допомогою мікроскопа»:

Літня профільна школа “Від ідеї до бізнесу”!❤️

Літня профільна школа “Від ідеї до бізнесу”!❤️

😍😍Упродовж тижня з 24 до 28 червня 28 учнів 9-10 класів м. Львова та області навчались у літній профільній школі «Від ідеї до бізнесу», що проходила на базі Економічний факультет ЛНУ імені Івана Франка – офіційна сторінка.

років

переможців та призерів

випускники

відділень та студій

Наші Контакти

Адреса:вул. Коперника, 42, 3-ій поверх, м.Львів, 79000

Методисти: (032)-261-23-38
Директор: (032)-225-56-81

Email: oman.lviv@gmail.com