Львівська обласна Мала академія наук

Науки про Землю

гуртки

Гурток «Економічна географія»

 

Гурток «Основи геоінформаційних технологій і дистанційного зондування Землі»   

 

Гурток «Основи геології і мінералогії»   

ЗАПРОШУЄМО УЧНІВ

Відділення створене 2012 року на основі секції географії, яка функціонує у структурі обласної Малої академії наук з 1982 року.

    У відділенні працюють гуртки з фізичної географії, економічної географії, основи наукових досліджень в географії, геоінформаційні  системи та дистанційне зондування Землі.

    Навчання здійснюється у формах: лекцій, семінарських занять, геологічного та географічного практикумів, індивідуальної науково-дослідницької роботи під керівництвом  учених, дистанційного навчання, інтерактивних занять, диспутів, дискусій, навчально-пізнавальних екскурсій.

Школярі поглиблюють знання з географії, ознайомлюються з методами географічних досліджень і особливостями їх застосування, опановують сучасні можливості інтернет – картографії, вивчають точкові, лінійні, ареальні суспільно-географічні об’єкти, методи застосування анкет у процесі суспільно-географічних досліджень, набувають навичок аналізу геопросторової організації суспільства на локальному, регіональному та глобальному рівнях тощо. Учні ознайомлюються з можливостями застосування віртуального глобуса Google Earth Pro, ArcGIS online і ресурсів НАСА, EO Browser, Giovanni з навчальною метою та довідуються, як завдяки новітнім технологіям можливо дистанційно в реальному часі досліджувати зміни на Землі та створювати наукові проєкти у різних галузях науки.

  Наукові дослідження з географії та геології учні виконують  за такими напрямами: географія та ландшафтознавство; геологія, геохімія та мінералогія; кліматологія та метеорологія; гідрологія. Базовими для діяльності відділення є географічний та геологічний факультети ЛНУ ім. Івана Франка.

Mission

Запрошуємо у секцію Науки про Землю

 

Секція працює на базі географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Учні секції беруть активну участь в обласних та Всеукраїнських турнірах юних географів, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт, науково-практичних конференціях присвячених видатним постатям географічної науки, інтернет олімпіадах, засіданнях Євро клубу, культурно-масових заходах обласної МАН.

Навчаючись в  наших гуртках учні мають змогу поглибити знання з географії та геології, розкрити і вдосконалити свої здібності, слухати захоплюючі і змістовні лекції викладачів факультету, виконати перші наукові дослідження під керівництвом науковців факультету.

Наші учні мають доступ до лабораторій географічного та геологічного факультетів, можуть знайомитися і вивчати колекції мінералогічного, палеонтологічного та музею рудних формацій.

Гуртківці вчаться моделювати геологічні процеси в комп’ютерному класі, здійснюють експериментальні дослідження в лабораторіях кафедр геології корисних копалин, мінералогії, петрографії, історичної геології тощо.

our teachers

Знайомтесь з нашими викладачами

Шевчук Любомира Григорівна

Шевчук Любомира Григорівна

методист відділення Наук про Землю, керівник гуртків "Фізичної географії", "Основ наукових досліджень географії", "Геоінформаційні системи та дистанційне зондування Землі"

 тел.(032)-261-22-58

Котик Любов Іванівна

Котик Любов Іванівна

керівник гуртка економічна географія

i

Blog

Наші Новини та Оголошення

Запрошуємо учнів на обласний конкурс з фінансової грамотності «Лабораторія молодіжних бізнес-ідей»!

Запрошуємо учнів на обласний конкурс з фінансової грамотності «Лабораторія молодіжних бізнес-ідей»!

📢Поспішай долучитись до обласного конкурсу з фінансової грамотності «Лабораторія молодіжних бізнес-ідей», що відбудеться вже 24 травня 2024 р.📢
Учасниками конкурсу можуть бути учні 8-10 класів закладів загальної середньої освіти і вихованці позашкільної освіти м. Львова та області.

Вітаємо переможців Всеукраїнського науково-технічного конкурсу “Еко-Техно Україна 2024”!

Вітаємо переможців Всеукраїнського науково-технічного конкурсу “Еко-Техно Україна 2024”!

 Вітаємо переможців Всеукраїнського науково-технічного конкурсу “Еко-Техно Україна 2024”, який є національним етапом Міжнародної науково-технічної виставки Regeneron ISEF-2024, США.

років

переможців та призерів

випускники

відділень та студій

Наші Контакти

Адреса:вул. Коперника, 42, 3-ій поверх, м.Львів, 79000

Методисти: (032)-261-23-38
Директор: (032)-225-56-81

Email: oman.lviv@gmail.com