22 вересня 2024 року відбувся Форум позашкілля «Розвиток освіти – шлях до перемоги». Львівська обласна МАН провела в рамках Форуму науковий захід «Поринь у світ науки», який зібрав до близько 700 учнів, педагогів та науковців з різних куточків Львівщини. Цей день став справжнім святом науки та творчости, під час якого учнівська молодь мала можливість зануритися в атмосферу наукових інновацій.
У рамках Форуму було відкрито сучасну хімічну лабораторію Львівської обласної Малої академії наук учнівської молоді на базі хімічного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка. Наступний крок – відкриття й оснащення фізичної лабораторії.
Директорка Львівської обласної Малої академії наук Іванна Бородчук, розповідаючи про нову лабораторію, зазначила: «Це перша лабораторія Малої академії при університеті. Таких у школах нема. Це лабораторія з науковим обладнанням. Надіємось, що наступною стане фізична лабораторія, яка дозволить практично застосовувати знання з фізики».
«Створюючи цю хімічну лабораторію, ми зосередили увагу на виконанні лабораторного практикуму за тематикою шкільної програми. Чомусь так склалось, що нині у шкільній програмі абсолютно знівельований лабораторний практикум, у рік дві лабораторні роботи – це дуже мало», – додав доцент кафедри органічної хімії, керівник гуртка Малої академії наук Микола Тупичак.
У приміщенні МАН на Коперника, 42, захід відбувався на чотирьох локаціях, кожна з яких пропонувала унікальні активності. Зокрема, учні мали можливість взяти участь у майстер-класах з програмування («Веселе кодування»), пограти в економічні ігри, а також взяти участь у цікавій психологічній арттерапії. Учасники заходу познайомились з особливостями журналістики та дізнались про медіаграмотність. Виставки учнівських проєктів та інтерактивні ігри, презентовані їхніми учасниками, стали яскравими моментами заходу, які надихнули учнівську молодь на нові досягнення.
Цей Форум відкрив нові горизонти знань, учасники отримали унікальну можливість надихатися новими ідеями та розвивати свої навички в дружній манівській атмосфері.
Захід залишив яскраві позитивні враження, подарувавши учасникам безліч можливостей для подальшого навчання та розвитку у позашкіллі. Освітній форум підтвердив, що наука — це не лише знання, а й захоплююча подорож у світ нових можливостей!