29 квітня 2024 р. відбувся вебінар для команди Львівського територіального відділення МАН України, учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН на тему: «Фінал Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН: чого очікувати і чому не варто боятися». Крім учнів учасниками вебінару були також наукові керівники дослідницьких проєктів, батьки, методисти обласної МАН, педагоги наукових товариств. Зі вступним словом до учасників звернулася директорка Львівської обласної МАН Іванна Бородчук.

Про технічні нюанси участі у Конкурсі, визначення результатів III етапу Конкурсу за допомогою факторно-критеріальної системи оцінювання розповіла Наталя Легка, завідувачка відділу організації освітнього процесу НЦ «Мала академія наук України».

Як нічого не пропустити та бути активним учасником фіналу порадила Анастасія Плескач, завідувачка кабінету інтелектуальних проєктів, проєктна менеджерка Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

«Що я очікую від фіналу конкурсу-захисту МАН?» – з таким запитанням звернулася до фіналістів Любов Терехова, завідувачка лабораторії інноваційного змісту освіти НЦ «Мала академія наук України».

«Фінал конкурсу – це не фінал усіх фіналів… Навіть якщо ви не станете переможцем, сприймайте це як старт, а не як велику трагедію», – порадила спікерка.

Додатковим джерелом натхнення для учасників цьогорічного конкурсу стало звернення випускника відділення біології обласної МАН, переможця ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН – 2023, стипендіата Президента України, тепер студента Вінницького національного медичного університету імені Пирогова – Назарія Паньківа. «Будьте собою, спілкуйтеся з іншими учасниками конкурсу. Я досі підтримую дружбу з манівцями, з учасниками літніх шкіл. Цінуйте людей, які були поруч з вами, які вас підтримували: наукові керівники, вчителі, батьки…Мій досвід я найбільше переосмислив в університеті: ви вмієте вільно говорити, у вас є досвід написання наукової роботи, ви вмієте виступати на конференціях» – натхненно закликав Назар.

Щиро бажаємо усім учасникам якісної підготовки та успішного виступу з власними проєктами на фіналі Конкурсу!