11 листопада 2023 року на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій ЛНУ імені Івана Франка відбувся XXIX обласний турнір юних фізиків імені А.В. Бородчука.

    У турнірі взяли участь 6 команди: Дрогобицького ліцею Дрогобицької міської ради, збірна команда Зимноводівської громади, Великомостівського ліцею Червоноградського району, Білокамінського ЗЗСО Золочівського району, НВК №2 м.Городка, ліцею №3 імені В.Чорновола м.Дрогобича. 

    Предметні турніри – один з найбільш захоплюючих і цікавих видів інтелектуальних змагань. Основна відмінність турнірів від олімпіад та конкурсів – командна гра.

    Метою проведення таких інтелектуальних змагань є  сприятливі умови для розвитку та реалізації  творчих здібностей школярів, їх самостійної дослідницької діяльності. Застосовуючи знання з фізики, старшокласники вчаться знаходити оригінальні  рішення задач, які запропоновані  для турніру. Вагому роль у підготовці команди до турніру відіграють вчителі, які допомагають учням проводити досліди, підібрати літературу, підказати кращий спосіб розв’язання задачі, зробити презентацію. Дякуємо вчителям, які незважаючи на сьогоднішні обставини, підготували команди до турніру, вболівали і підтримували їх.

     Добру командну гру, вміння працювати в ролях доповідача, опонента, рецензента, толерантно вести дискусію показали всі учасники турніру.

     Перше місце у турнірі  завоювала команда НВК №2 м.Городка. Друге місце посіли команди Дрогобицького ліцею ДМР та Великомостівського ліцею Червоноградського району, третє місце отримала команда Білокамінського ЗЗСО Золочівського району. Дякуємо також нашим членам журі – науковцям факультету електроніки та комп’ютерних технологій

     Команда, яка завоювала перше місце на XXIX обласному турнірі юних фізиків імені А.В.Бородчука отримала нагороду з фонду родини Бородчуків.

 

Що для учнів турнір юних фізиків?

Мій погляд на турнір юних фізиків:

Турнір потрібно проводити, оскільки він допомагає дітям зрозуміти процес розв’язку неоднозначних задач і порівняти очікувані результати із експериментом.

Турнір вчить учнів працювати в команді, представити свій розв’язок, відповідати на критику, аналізувати результати інших команд.

Турнір дає можливість дітям почути щось нове, яке відрізнятиметься від відомого.

На турнірі учні можуть поспілкуватися з науковцями.

Петро САПРІЯНЧУК,
керівник гуртка «Цікава фізика»

 

«Для нас турнір – це можливість поспілкуватися з науковцями» –
команда «Ерудит».

«Турнір дозволяє розкрити творчі здібності, спробувати себе у командній роботі» – команда «Допитливі».

«Для нас турнір – це можливість порівняти свої знання з фізики з найкращими командами» – команда «WWW».

«Турнір – це можливість взяти участь у дискусії, почути альтернативні розв’язки. І звісно, отримати призи» – команда Дрогобицького ліцею.