😇Упродовж 10-14 червня відбулась літня школа, яка була присвячена життю і діяльності видатного українського громадського діяча, письменника, поета, публіциста, лікаря Юрія Липи.
 
🔹10 червня відбувся перший день Літньої школи. Це зустріч у видавництві «Каменяр» із директором Дмитром Сапігою. Були присутні діти зі Львова та області, які почули багато цікавого про життєвий шлях і творчість Юрія Липи.
🔹Другий день Літньої обласної профільної школи “Стежками Юрія Липи” (11.06.2024 року) був колоритним і насиченим. В Історико-краєзнавчому музеї м. Винники діти ознайомились із експозицією, після чого відвідали могилу Івана Липи. Доповнила подію захоплююча екскурсія по місцях, де проживав і працював Іван Липа, та де його відвідував син Юрій Липа.
🔹Третій день Літньої обласної профільної школи “Стежками Юрія Липи”, що припав на 12.06.2024 року, видався досить насиченим. До домівки М Панчишина разом із керівником гуртка “З історії рідного краю”, Світланою Назар, завітали студенти КЗВО ЛОР “Львівська медична академія імені Андрея Крупинського”, які також доєднались до Малої академії і погодились долучитись до Молодіжки.
Під час зустрічі голова ЛК ім. Ю. Липи Зоряня Іванків коротко розповіла історію створення УЛТ (1910р.) і відновлення його функціонування (1990р.), а також – створення ЛК ім. Юрія Липи (1994р.) Екскурсію музеєм історії медицини, провів директор Ігор Павловський. Також відбувся перегляд фільму про Ю. Липу. Захопливою та цікавою була зустріч із професором, завідувачем кафедри філософії та економіки Львівського національного медичного університету Ігорем Держком, який як і завжди, вразив присутніх неймовірними розповідями, що тісно пов’язують минуле із сьогоденням.
🔹Четвертий день Літньої обласної профільної школи “Стежками Юрія Липи” відбувся 13.06.2024 року. Все відбулося згідно з планом, тож учні отримати актуальну й цікаву інформацію і поглибити свої знання стало можливим завдяки зустрічі з істориком, громадським діячем, перекладачем, директором Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іваном Сварником.
🔹Останній день літньої школи відбувся в онлайн форматі. Учасники школи слухали розповідь Ігоря Івановича Стамбола, історика, письменника, доцента факультету української філології, культури і мистецтва Київського університету імені Бориса Грінченка на тему «Втілення в сучасності помислів і ідей Юрія Липи та його сучасників».
 
❤️Дякуємо усім, хто долучився до цієї події, присвяченої пам’яті Юрія Липи. До нових зустрічей!❤️
 
Зоряна Ярославівна Іванків,
Голова Лікарського клубу імені Юрія Липи