29 грудня о 13:00 відбудеться зустріч МАНівців із індійськими школярами. 

 

Індійські діти зберуться в музеї Ходж, який створений фондом Мантана( Ахмедабад, штат Гуджарат, Індія).

Громадський науковий центр Мантана було засновано як некомерційну організацію, щоб розвивати інтерес до науки у молоді. Мантан надає великого значення розвитку допитливості учнів, вчителів і студентів до експериментального навчання за допомогою різноманітних засобів виразності. Зараз Мантан керує науковим центром в районі Нармада штату Гуджарат і є в процесі створення навчального центру з розвитку бізнесу для громад Нармада.

Ходж — перший дитячий музей в Індії. На відміну від звичайного музею, де відвідувачі не торкаються експозиції, у Ходжі діти мають таку можливість. У музеї щотижня проводяться заходи зі спостереження за зірками з астрономом та денні семінари з різних питань, що цікавлять дітей. Музей динамічний, експозиції змінюються кожні 6 місяців. Музей KHOJ підтримується Управлінням корпоративної соціальної відповідальності штату Гуджарат та Gujarat State Financial Services Ltd..
У міжнародному масштабі музей підтримується музеєм Zoomkinder у Відні. Його підтримує також астрономічна обсерваторія Vedhshala, заснована в 1953 році. Саме в приміщенні цієї будівлі розташований музей.
Зазначимо, що індійські школярі як і наші МАНівці брали участь у  міжнародному проєкті “Global science opera “(GSO)